Byens ældste pensionistklub

Tur 10 - Bornholm 3 dage

Tur 10

Fredag den 7. - søndag den 9. august 2020

Afgang fra Sct. Jørgens Park kl. 09.45 og GHR kl. 10.00.
Hjemkomst ca. kl. 18.15 18.30.

Dag 1  Vi kører via Øresundsbroen til Ystad og spiser vores medbragte håndmadder ombord på færgen. I Rønne er der tid på egen hånd, inden vi fortsætter til hotel Abildgaard i Allinge. Aftensmad inkl. drikkevarer fra kl. 18.00 til kl. 21.00.

Dag 2  Efter morgenmaden kører vi med lokalguide på udflugt til sydøen. I Dueodde ser vi det enestående landskab, hvor stranden strækker sig flere kilometer på begge sider af øens sydspids. Sandet er så fint, at det før i tiden har været brugt i timeglas. Vi tager til fiskerlejet Snogebæk, der har en helt speciel atmosfære, og hvor havnen er anlagt som en ø-havn. Her er en lille chokoladefabrik, kunsthåndværkere og en isfabrik, der udelukkende anvender Bornholmske mælkeprodukter. Vi spiser frokost - 2 stk. smørrebrød - på Svaneke Bryghus.
Herefter kører vi til Almindingen, Danmarks fjerdestørste skov med en meget varieret natur og mange sprækkedale, og til sidst besøger vi Ekkodalen og evt. Rytterknægten. Vi er tilbage på hotellet midt på eftermiddagen.
Middag på hotellet, inkl. drikkevarer.

Dag 3  Når vi har spist morgenmad på hotellet, skal vi igen med lokalguide på udflugt, denne gang til nordøen.
På Bornholms nordspids finder vi de imponerende ruiner af middelalderfæstningen Hammershus, der er Nordeuropas største borgruin. Bagefter kører vi til Gudhjem, hvor vi skal nyde en fiskebuffet på en lokal restaurant. Herefter tid på egen hånd til at udforske denne smukke by med de smalle, stejle gader ned til havnen.
Intet ophold på Bornholm uden et besøg i en rundkirke, så vi kører til Skt. Laurentius Kirke, også kendt som Østerlars Rundkirke.
Kl. 14.00 er vi tilbage i Rønne og tager med færgen til Ystad.
Forventet hjemkomst ca. kl. 18.15 - 18.30.

Pris pr. person i delt dobbeltværelse: Kr. 2.920,-
Tillæg for enkelværelse: Kr. 550,-
Betaling senest onsdag den 10. juni 2020.

Prisen inkluderer:
Bustransport i 4* turistbus
2 x overnatning
2 x morgenbuffet
3 x frokost
2 x middag inkl. drikkevarer
Rundtur på Nordbornholm + Sydbornholm
Lokalguider på udflugterne