Byens ældste pensionistklub

Tur 11 - Nordjylland 5 dage

TUR 11 A: Torsdag den 19. – mandag den 23. august 2021 UDSOLGT

TUR 11 B: Torsdag den 26. - mandag den 30. august 2021 EKSTRA TUR

OBS! Max. 32 pladser!!

Afgang fra GHR kl. 8.15, fra Sct. Jørgens Park kl. 8.30 og fra Kvægtorvet kl. 8.45.

Dag 1  Vi kører over Storebæltsbroen og Fyn op igennem Jylland og spiser de af Ørslev medbragte håndmadder et passende sted på vejen.
Ved ankomst til Åbybro kikker vi ind på mejeriet og får en spændende rundvisning. Åbybro Mejeri er et af landets ældste mejerier, som hver dag producerer friskkærnet smør, rygeost, knapost og RYÅ IS. Måske får vi lov til at smage en is?
Derfra kører vi til ”Hotel Søparken” i Åbybro, hvor vi skal bo de næste 4 nætter. Værelserne ligger i stueetagen og på 1. sal, og der er ingen elevator, men der er kun 20 trappetrin op til 1. sal. Fra mange af værelserne er der udsigt over enten Åbybro Sø 
eller den smukke have.
Middag på hotellet.

Dag 2  Efter morgenmad på hotellet kører vi først til Thorupstrand, Nordeuropas største kystlandingsplads, hvor fiskerbådene trækkes op på stranden, og hvor vi måske møder ”Gutterne på Kutterne”, kendt fra TV–serien af samme navn.
Derefter kører vi via Thisted og Mors til Jesperhus Blomsterpark, hvor tusindvis af blomster, stauder, kaktusser og sukkulenter modtager os med de dejligste farver og dufte. Der er god tid til at opleve parken på egen hånd og spise frokost for egen regning.
Kl. 15.00 kører vi mod Åbybro, men stopper ved Løgstørs lille havn og får buskaffe ved den håndudgravede kanal.
Derefter kører vi over Aggersund og Brovst tilbage til hotellet. 
Middag på hotellet.

Dag 3  Efter morgenmad kører vi til Skagen og tager Sandormen ud til Grenen, spidsen af Skagens Odde. Der er tid til at dyppe tæerne i både Skagerrak og Kattegat, inden vi tager tilbage til bussen og kører til Skagen centrum, hvor der er tid på egen hånd til at se byen og spise frokost for egen regning. Sidst på eftermiddagen kører vi mod Lønstrup og Rubjerg Knude Fyr, hvor vi får buskaffe og nyder udsigten til fyret.
Middag på hotellet.

Dag 4  Når vi har spist morgenmad kører vi mod Frederikshavn. Undervejs tager vi et stop og går de knapt 200 m ind i skoven til udsigtspunktet Pikkerbakken, hvor man kan se både til Frederikshavn og Hirsholmene. 
Fra Frederikshavn sejler vi (2 timer) til Læsø, hvor vi spiser frokost på en restaurant (ekskl. drikkevarer), inden en lokalguide stiger på bussen og fortæller om den spændende ø. Derefter er der tid på egen hånd, indtil vi kl. 18.40 sejler tilbage mod Frederikshavn og spiser middag på færgen (ekskl. drikkevarer).

Dag 5  Vi tjekker ud efter morgenmaden og kører via Ålborg til Horsens, hvor vi skal besøge Europas største fængselsmuseum. Museet har vundet flere internationale priser for sin spændende og levende formidling af fængselslivet. Vi ser også udbryderkongen Carl August Lorentzens 18 m lange flugttunnel fra 1949. Vi kører herefter til Alrø i Horsens Fjord, hvor vi spiser frokost (ekskl. drikkevarer) på øens traktørsted, inden vi kører tilbage mod Sjælland.
Forventet ankomst til Næstved ca. kl. 18.00.

Pris pr. person i delt dobbeltværelse: Kr. 4.860,-
Tillæg for enkelværelse: Kr. 390,-
Depositum: Kr. 1.440,- betales senest 9. juni 2021.
Betaling af restbeløb senest onsdag den 14. juli 2021.

Prisen inkluderer:

 • Bustransport i 4* turistbus
 • 4 x overnatning
 • 4 x morgenbuffet
 • 1 x håndmadder på udrejsen
 • 2 x frokost
 • 3 x middag på hotellet
 • 1 x middag på Læsøfærgen
 • Tur med Sandormen
 • Rundvisning på Åbybro Mejeri
 • Udflugt til Læsø inkl. lokalguide
 • Entré til Fængselsmuseet
 • Rejseleder på hele turen