Byens ældste pensionistklub

Tur 8 - Ø-hop på Sydfyn

Søndag den 13. – tirsdag den 15. august 2023

 

Afgang fra Sct. Jørgens park kl. 08.30 og fra GHR kl. 08.45

Dag 1  Vi kører fra Sjælland over Falster til Lolland og tager med færgen fra Tårs til Spodsbjerg på Langeland, hvor vi kører til Tranekær Slot, der blev bygget som forsvarsværk allerede i 1200-tallet. Vi får ikke lov til at komme ind på slottet, men kan gå en tur i slotsparken og bese slottet udefra. Frokosten får vi serveret på restaurant Generalen i Tranekær – drikkevarer for egen regning!
Vi kører derefter over broen til Svendborg på Fyn og bliver indkvarteret på Hotel Svendborg. Der er tid til at gå en tur ned til havnen, inden vi spiser middag på hotellet kl. 19.00

Dag 2  Efter morgenmaden på hotellet tager vi på heldagstur til Ærø. Færgen fra Svendborg sejler os til Ærøskøbing, hvor en guide stiger på bussen og kører med på en rundtur gennem ”De Ærøske Alper” og fortæller om 
øen. Vi ser bl.a. det gamle jagtslot Søbygaard og Voderup Klint, der byder på en unik udsigt udover Østersøen. I Søby bliver vi sat af ved Café Arthur, hvor vi får serveret 2 stk. lækkert smørrebrød inkl. 1 genstand, hvorefter turen går videre til søfartsbyen Marstal. Her får vi fortalt historien om byen, der engang var verdens 2. største søfartsby med skibsfart over hele verden.
Vi kører derefter til Ærøskøbing, hvor vi skal på en kort byvandring i området omkring torvet og får så lidt tid på egen hånd, inden vi sejler tilbage til Svendborg.
Middag på hotellet

Dag 3  Når år vi har spist morgenmad på hotellet, tjekker vi ud og sætter kursen mod Nyborg, hvor vi skal besøge Borgmestergården, der blev bygget i 1601 af købmand og borgmester i Nyborg Mads Lerche. Det er en anseelig bindingsværksgård med tre længer, og bygningen er et fornemt eksempel på en købmandsgård fra renæssancen og huser i dag Nyborgs kulturhistoriske museum.
Vi slutter af med frokost - ekskl. drikkevarer! - på Hotel Nyborg Strand, inden vi tager via Storebæltsbroen tilbage til Næstved.
Hjemkomst ca. kl. 15.45

Pris pr. person i dobbeltværelse: Kr. 4.445,-
Tillæg for enkeltværelse: Kr. 725,-
Depositum kr. 1.500,- betales ved tilmelding.
Betaling af restbeløb senest onsdag den 28. juni 2023.

Afgange og priser

UdgåendeDestinationLedige pladserPris fra
13/83 dages ø-hopMere end 84.445,-Bestil