Byens ældste pensionistklub

Tur 9- Kalmar og Småland

Søndag den 14. – onsdag den 17. august 2022

 

Afgang fra Sct. Jørgens park kl. 08.00 og fra GHR kl. 08.15 

Dag 1  Vi kører via Øresundsbroen til Markaryd i Småland. Undervejs holder vi passende pauser, og kl. 12.00 ankommer vi til Ekebacken Hotell, hvor vi spiser frokost. Drikkevarer er for egen regning, men husk, at den svenske krones værdi kun er ¾ af den danske!! Kl. 14.00 skal vi på elg-safari. Vi kører i minitog med lokoføreren som guide gennem elgparken og bisonsletten og oplever de prægtige dyr i deres eget miljø.
Herefter kører vi til Kalmar, hvor vi bliver indkvarteret på First Hotel Witt, hvorefter der er tid på egen hånd, indtil middagen på hotellet kl. 19.00.

Dag 2  Efter morgenbuffet på hotellet kører vi over broen til Øland, hvor vi kommer forbi nordens største mølle, der ligger ved Sandvik. Turen går derefter nordpå til Byrums Rauker, et område langs Ølands kyst med unikke kalkstensformationer, der er kendt for deres menneskelignende træk.
Vi fortsætter til Borgholm og spiser frokost i restaurant Systrarna på Höjden. Efter frokost er der tid på egen hånd til at se Borgholm Slott, ruinen af et stort barokslot fra det 17. århundrede. Fra ruin til et rigtigt ægte slot, for nu kører vi til Solliden Slott, der er den svenske kongefamilies sommerresidens, og vi får tid på egen hånd til at besigtige slottet udefra og gå en tur i slotshaven, inden vi kl. 16.00 kører tilbage til vores hotel i Kalmar.
Skulle man være interesseret, går rejselederen en lille byrundtur i Kalmar, inden vi spiser middag på hotellet.

Dag 3  Efter morgenmaden kører vi kl. 8.45 mod byen Kosta, hvor Smålands ældste glasværk, Kosta Boda, ligger. Her får vi en 30 minutters rundvisning, hvorefter der er tid på egen hånd til at besøge outlet-butikkerne og/eller den lille café. Kl. 12.00 spiser vi frokost i restaurant Linnea på Kosta Boda Art Hotel, inden vi kl. 13.30 kører tilbage til Kalmar.

Kl. 15.00 er der 1 times rundvisning på det historiske Kalmar Slot. Det var her, Dronning Margrethe den 1. i år 1397 fik oprettet Kalmarunionen, et kongefællesskab mellem de tre nordiske riger, Danmark, Norge og Sverige, der varede til år 1523.
Ved 17-tiden er vi tilbage på hotellet, hvor der er middag kl. 19.00.

Dag 4  Når vi har spist morgenmad, tjekker vi ud og kører mod Bosjö Kloster, hvor vi ankommer kl. 12.30 og spiser frokost. Der er tid på egen hånd til at nyde klosterhaven, inden vi kl. 15.00 kører mod Danmark og ankommer til Næstved ca. kl. 17.30.

Pris pr. person i delt dobbeltværelse: Kr.  5.740,-
Tillæg for enkeltværelse: Kr. 1.090,-
Depositum, kr. 1.500,- betales senest den 6. april 2022.
Restbeløbet betales senest onsdag den 29. juni 2022.