Byens ældste pensionistklub

Tur 19 - Juletur til Güstrow

Søndag den 28. november – Onsdag den 1. december 2021

OBS! Kun 32 pladser!!

Afgang fra Kvægtorvet kl. 6.00, fra Sct. Jørgens Park kl. 6.15 og fra GHR kl. 6.30.

Dag 1  Kl. 9.00 sejler vi fra Gedser, og efter ankomst til Rostock, kører vi til byens centrum, hvor vi på egen hånd skal besøge julemarkedet og spise frokost for egen regning. Julemarkedet i Rostock er Nordeuropas største, og det byder på både historisk marked, underholdning, boder med julepynt og ikke mindst Gourmet-milen med et kæmpe udvalg af lækre mad- og drik-
kevarer.
Efter nogle timers ophold kører vi det sidste stykke vej til Güstrow, hvor vi indkvarteres på Hotel Am Schlosspark. Vi er fremme ved 15-tiden, så der er tid til at se på Güstrow by i eget tempo.

Dag 2  Efter morgenmaden kører vi til Rühn, hvor vi skal besøge et tidligere benediktinerkloster. Rühn Kloster er grundlagt i 1232, og har gennem tiden været anvendt til mange formål, bl.a. flygtningelejr. Vi skal på en guidet rundvisning gennem 800 års historie og måske også møde spøgelset ”Den Hvide Nonne”. Vi spiser frokost (ekskl. drikkevarer) i klosterets restaurant, hvorefter vi fortsætter til Schwerin, hvor vi i den gamle bydel skal opleve det traditionelle julemarked. Boderne er skabt af lokale kunstnere og har motiver fra Brdr. Grimms og H.C. Andersens eventyr. Har man fået nok jul, kan man besøge byens eventyrslot på egen hånd.
Sidst på eftermiddagen returnerer vi til vores hotel, hvor vi spiser aftensmad.

Dag 3  Efter morgenmaden kører vi til Neubrandenburg, hvor vi skal opleve julemarkedet på egen hånd. Det historiske julemarked byder på en eventyrskov, en historisk jernbane, teaterscene samt boder med hjemmelavet 
kunsthåndværk i træ, keramik, tekstiler og glas samt alskens julesager. Frokost for egen regning.
Om eftermiddagen kører vi til Burg Penzlin, der huser et museum for magi, hekse og heksejagt. På borgen skal vi bl.a. se torturkammeret og ”Det Sorte Køkken”.
Efter besøget kører vi via Warren tilbage til Güstrow og spiser middag på hotellet.

Dag 4  Vi tjekker ud efter morgenmaden og kører til Wismar, hvor vi skal se byens julemarked og spise frokost for egen regning. Julemarkedet er et rent juleparadis - ikke stort, men hyggeligt - med boder, der byder på både mad, drikke og julesager.
Efter nogle timers ophold kører vi mod Puttgarden, hvorfra vi sejler til Rødby og forventer at være i Næstved ved 18.30-tiden.

Pris pr. person i dobbeltværelse: Kr. 3.650,-
Tillæg for enkeltværelse: Kr. 290,-
Depositum: Kr. 1.080,- betales senest 1. september 2021.
Betaling af restbeløb senest onsdag den 27. oktober 2021.

Prisen inkluderer:

  • Bustransport i 4* turistbus 
  • 3 x overnatning 
  • 3 x morgenbuffet 
  • 1 x frokost i klostrets restaurant
  • 3 x middag på hotellet
  • Entré og rundvisning på Rühn Kloster
  • Entre til Burg Penzlin
  • Dansk rejseleder